Miksi äitiysfysioterapeutille

Raskaus on yksi suurimmista muutoksista, jonka naisen keho voi elämässään kokea.
​​​​​​​

Äitiä tarkkaillaan raskauden aikana, mutta kun vauva syntyy monet äidit kokevat jäävänsä yksin. Suuri osa synnyttäjistä palautuu raskaudesta ja synnytyksistä hyvin, mutta on paljon asioita, joita ei voi tietää ilman ammattilaisen tutkimusta.

Äitiysfysioterapian tavoitteena on ennaltaehkäisevästi ja kuntouttavalla näkökulmalla edistää raskaana olevien ja synnyttäneiden naisten terveyttä ja hyvinvointia. Raskausaikana äitiysfysioterapiasta haetaan vinkkejä muun muassa turvalliseen raskausajan liikuntaan ja helpotusta liitos- tai selkäkäkipuihin. Synnytyksen jälkeen naiset hakevat apua ja tukea lantionpohjan lihasten vahvistamiseen, keskivartalon voiman palauttamiseen, sektioarven hoitamiseen, ryhdin parantamiseen sekä vinkkejä siihen, minkälainen liikunta on turvallista synnytyksen jälkeen. Varhaisen puuttumisen myötä raskauden ja synnytyksen jälkeisiin oireisiin voi välttyä leikkaushoidolta vaihdevuosi-iässä.

Synnytyksestä palautuminen on aina yksilöllistä. Haasteita voivat olla mm. erilaiset kiputilat, lantionpohjan toimintahäiriöt, kuten virtsankarkailu ja gynekologiset laskeumat ja vatsan seudun ongelmat, kuten suorien vatsalihasten erkauma. Jokaisella äidillä on oikeus voida hyvin omassa kehossaan eikä tarvitse sietää tyypillisinä naistenvaivoina pidettyjä ongelmia, joihin saa apua äitiysfysioterapeutilta.

Kirjoittaja on Kuntomon äitiysfysioterapiaan sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoihin erikoistunut fysioterapeutti Marjaana Koivuranta.

Marjaana toimii Kuntomon Zeppelin toimipisteessä. Hänelle voit varata aikoja kätevästi tästä!


Marjaanalla alkaa tammikuussa Palaudu synnytyksestä -pienryhmävalmennus

https://kuntomo.fi/kauppa/tuote/palaudu-synnyntyksesta-pienryhmavalmennus/