Kuntomon Tähtiurheilija Ada Hautala: Katseet kohti syksyä

Kesän harjoituskausi on tullut päätökseen ja valmistautuminen kohti syksyn kilpailuja on jo kovaa vauhtia käynnissä. Koulun alun myötä päivien treenirytmi muuttuu ja treenimäärä lisääntyy.

Kesällä treenasin viisi lajitreeniä, yhden salitreenin ja kaksi omatoimista peruskuntotreeniä viikossa. Kesällä minulla ei ollut kisoja ollenkaan, joten olen pystynyt harjoittelemaan ihan uusia liikkeitä sekä hiomaan syksyn sarjoihin tulevia liikkeitä ja kehittämään peruskuntoa. Kesäkauden harjoitukset ovat olleet raskaita, mutta treenaaminen hyvissä olosuhteissa ja kannustavien treenikavereiden kanssa on motivoinut jatkamaan eteenpäin. Kesällä oli myös maajoukkueleiri, joka pidettiin Kuortaneella.

Kesäisin minulla on yleensä muutama viikko lomaa treenistä, jolloin ehtii tehdä kaikkea muuta ja pääsee hetkeksi ajattelemaan muitakin asioita kuin urheilua. Vapaalla tykkään viettää aikaa ystävien ja perheen kanssa.

Aloitan nyt kolmanne vuoden Kastellin Urheilulukiossa. Käyn lukion neljään vuoteen, joten minun on mahdollista pitää ensimmäiset jaksot kevyinä. Tämä helpottaa syksyn kilpailuihin valmistautumista. Loppusyksystä opintoja on enemmän ja lisäksi pitää alkaa lukemaan ensimmäisiin yo-kirjoituksiin.

Syksyn pääkisoja ovat mahdolliset MM-kilpailut, jonne voi päästä Suomesta 3-4 voimistelijaa karsintakisojen perusteella. Yksi tärkeimmistä karsinnoista on ensimmäistä kertaa Oulussa järjestettävät SM-kilpailut. Ensimmäinen karsintakisa on kahden viikon päästä Kuortaneella.

Kuva: Heidi Lehikoinen

Olen Ada Hautala telinevoimistelija Limingasta. Olen 17 ja voimistellut 11 vuotta. Tykkään liikkua myös muutenkin vapaa-ajalla. Kuntomon palveluista käytän kuntosalia Zeppeliinissä ja hierontapalveluita Zeppeliinissä ja Toppilansaaressa.

Saavutukset:

  • Naisten SM-kulta neliottelussa 2019
  • Naisten SM-kulta puomi ja permanto 2020
  • Nuorten Olympialaiset 2018 9. sija neliottelussa

Tavoitteet:

  • EM- ja MM-kisaedustus 2021
  • pidemmällä tähtäimellä Olympialaiset 2024