Kuntomo laajentuu, uusi liikuntakeskus Kempeleen Linnakankaalle

Urheilun olosuhteisin huikea parannus – Kempeleen Zeniittiin rakentuu erinomainen kokonaisuus!

1.6.2021
​​​​​​​Kempeleen Linnakankaan Pelaajapolulle nousee uusi urheilutalo syksyllä 2021. Rakennus sijoittuu Ojan Rauta Areenan viereen ja sen sisältämät tilat ja palvelut nostavat alueen sellaiseen joukkoon mitä saa hakea kohtuullisen kaukaa, jos vastaavaa kokonaisuutta hakee.


Kempeleen Palloiluhalli Oy:n vetämä hanke kulkee työnimellä urheilutalo ja se tulee pitämään sisällään modernin kuntosalin, laajan avoimen harjoittelutilan, fysioterapia-, hieronta- ja testaustoiminnot, ravintolan, neuvottelutilan, loungen, saunatilan, pukuhuoneita, pesutiloja, toimistotiloja, varastotilaa sekä varustepainotilaa. Rakennuksesta on ns pelaajatunnelin kautta suora yhteys Ojan Rauta Areenalle.

Kempeleen Palloiluhalli Oy:n toimitusjohtaja Arttu Kauppinen avaa hankkeen tilannetta. ”Maaliskuussa isketään kuokka maahan ja syyskuussa tulee olla valmista. Rakennuslupa on kunnossa, operaattoreiden kanssa vuokrasopimukset on tehty. Rahoituspaketti on sillä tasolla, että hanke toteutuu, kiitos GOS Consultingin huippuosaajien. Haemme Oulun Seudun Leaderista avustusta, joka on toki toteutuessaan äärimmäisen tärkeä. Mikäli avustus saadaan, voidaan hanke toteuttaa täysin suunnitellun mukaisesti. Mikäli ei, niin rakennus valmistuu silti, mutta tiettyjä tilaohjelmamuutoksia joudumme silloin tekemään. Joka tapauksessa rakennus tuo aivan uuden ulottuvuuden Kempeleen Palloiluhalli Oy:n omistajaseurojen Ajax-Sarkkiranta ry:n, Tervarit Juniorit ry:n ja Kempeleen Kiri ry:n toimintaan ja lasten-, nuorten-, sekä aikuisten urheilijoiden arki on tämän jälkeen erittäin laadukasta ilman mitään sanahelinää. Toki tulee myös muistaa, että kohde palvelee erinomaisesti myös mm kuntalaisia ja Ojan Rauta Areenan muita käyttäjiä. Myös tapahtumiin ja sitä kautta matkailun tehostamiseen saadaan lisää vetovoimaa.”

”Tällaisena aikana on tietysti myös erittäin tärkeää, että pystymme hankkeen ansiosta luomaan työtä ja uusia työpaikkoja. Hankeen rakennusaika työllistää 7-9 henkilöä ja hankkeen valmistuttua urheilutalo luo niinikään 7-9 uutta työpaikkaa. Tämä lämmittää erityisesti.” Kauppinen toteaa.


Kuntomo Oy ja Ravintola Uuden Seurahuoneen Hugo Oy operaattoreiksi

Urheilutalossa on sekä yleishyödyllisiä tiloja, että myös kaupallisia tiloja. Kuntosalioperaattoriksi tulee Kuntomo Oy, joka vastaa kohteessa myös laajan avoimen harjoittelutilan- fysioterapian- hieronnan- ja testauksen toiminnoista. ”Aivan loistavaa, että saimme Jussi Lotvosen kumppaneineen mukaan. Heidän tieto-taitonsa ja osaamisensa valjastaminen mm omistajaseurojen käyttöön antaa massiivista lisäarvoa monessa suhteessa, josta lisää hankkeen edetessä.” Kauppinen ylistää.

Kuntomo Oy:n toimitusjohtaja Jussi Lotvonen on täynnä energiaa odottaessaan tulevaa. ”Huikea fiilis päästä rakentamaan ja kehittämään uudenlaista liikunnan, valmennuksen -ja hyvinvoinnin konseptia. Linnakankaan liikuntakeskus tulee palvelemaan käsi kädessä huippu-urheilua ja kuntosaliharrastajia. Vuosikymmenen huippu-urheilu uran aikana olen nähnyt monenlaisia liikuntakeskuksia. Nyt pääsen suunnittelemaan Kuntomon henkilökunnan kanssa sellaisen kokonaisuuden, jollaista ei ole muualla. Samalla voimme palvella laadukkaammin Kuntomon jäseniä, kun samalla jäsenyydellä pääsee kahdelle erilaiselle salille Zeppeliiniin ja Linnakankaalle.”



Kuntomon jäsenille uusi liikuntakeskus tarkoittaa kahta kuntosalia yhden hinnalla. Jäsenet voivat siis valitse itse kummalle salille menevät harjoittelemaan. Linnakankaan Kuntomoon tulee laaja toiminnallinen harjoittelualue, kuntosali ja kamppailualue. Lisäksi Kuntomon tiloihin tulee kaksi hoitohuonetta testaukseen ja hierontaan & fysioterapiaan. Sisäänkäynti salille on todella helppo ja nopea. Ravintola palvelee luonnollisesti myös, Kuntomon liikuntakeskusksen käyttäjiä, jolloin palvelutaso kasvaa uusiin mittoihin.

”Linnakankaan Kuntomossa tulee työskentelemään todella kova osaajien joukko ja uskallan väittää, että sellaista osaamista ei löydy mistään muualta. Osaamisesta pääsee nauttimaan jokainen kuntomolainen ja alueen harrastajat. Uusi liikuntakeskus vie meitä lähemmäs ja lähemmäs tavoitettamme olla Suomen paras liikunnan -ja hyvinvoinnin keskus. Odotan innolla yhteistyötä seurojen kanssa” Lotvonen jatkaa.


Ravintolatoiminnasta operaattorina vastaa puolestaan Ravintola Uuden Seurahuoneen Hugo Oy. ”Tommi Tuhkasen tiimin mukaan tuleminen on niin ikään aivan erinomainen asia. Pystymme huolehtimaan urheilijoiden terveellisestä ravinnosta, tapahtumien ruokailuista ja yleensäkin aivan uudenlaisesta tapahtuma- ja palvelutarjonnasta, kun Tommi kumppaneineen tuo oman maukkaan osaamisensa pöytään.” Kauppinen iloitsee.

Ravintola Uuden Seurahuoneen Hugo Oy:n toimitusjohtaja Tommi Tuhkanen on niin ikään erittäin innostunut kokonaisuudesta. ”Mahtavaa päästä kehittämään myös junioriurheilun ravitsemispuolta yhdessä seurojen, valmennuksen ja vanhempien kanssa. On tietysti myös hienoa päästä olemaan osana koko Zeniitin kasvavaa hyvinvointikeskittymää.”

Zeniitin alue kehittyy kovaa vauhtia

Kempeleen kunnan elinkeinojohtaja Miia Marjanen kertoo, että hanke on tärkeä päänavaus koko Zeniitin kehittämiselle. ”Zeniitin matkailualue on yksi kunnan kärkihankkeista tulevina vuosina. Nyt rakennettava urheilutalo ja Ojan Rauta Areena ovat alueen ensimmäiset rakennukset, ja ne tulevat houkuttelemaan alueelle myös muita urheilu- ja vapaa-aika-alan toimijoita. Zeniitistä tavoitellaan seudullisesti merkittävää matkailukohdetta seuraavan 10 vuoden kuluessa. Alueen kaavoitus on käynnissä ja sijoittumisesta kiinnostuneet tahot voivat olla kuntaan yhteydessä”, toteaa Marjanen.

Tiedottaminen

Zeniitin alueen kehittymisestä, Kempeleen Palloiluhalli Oy:n hankkeen etenemisestä ja urheilutalon palveluista sekä uusista tapahtumista tullaan tiedottamaan aktiivisesti eri kanavissa. Muista näin ollen seurata Kempeleen kunnan, Kempeleen Palloiluhalli Oy:n, Kuntomon, Ravintola Hugon, Ajax-Sarkkirannan, Tervarit Junioreiden ja Kempeleen Kirin nettisivuja ja sosiaalisen median kanavia. Tietoja urheilutalohankkeesta antaa Kempeleen Palloiluhalli Oy:n toimitusjohtaja Arttu Kauppinen p.050 307 3969 arttu.kauppinen@kempeleareena.fi

Jäsenyys Kuntomo LinnakankaalleMietitkö jo jäsenyyttä Kuntomoon? Tee jäsenyys nyt ja kun Kuntomo Linnakangas avautuu saat toisen jäsenyyden Kuntomoon VELOITUKSETTA vuoden loppuun saakka ** Jäsenyyden on oltava voimassa vuoden 2021 loppuun saakka. Kuntomo Linnakankaan avauduttua saat toisen jäsenyyden vuoden 2021 saakka veloituksetta! Tarjous voimassa vain uusille jäsenille.

Edit: Tarjous voimassa 15.6.2021 saakka