Käynnistä hyvä olo

HIERONTA­PALVELUT

Palvelemme teitä neljässä toimipisteessä. Kempeleessä Zeppeliinissä ja Linnakankaalla, Oulussa Limingantullissa ja Toppilansaaressa. Näissä neljässä toimipisteessä sinua palvelee kymmenien huippuammattilaisten joukko. Laadukkaat nykyaikaiset hoitohuoneet ja monipuoliset aukioloajat tekevät Kuntomossa asioinnista helppoa. Sähköisen ajanvarauksen kautta voit varata ajan milloin vain missä vain.

Olemme avoinna aamusta iltaan viikon jokaisena päivänä.

Maksuvälineenä meillä käy käteisen ja korttimaksun lisäksi hyvinvointiedut (Epassi, Smartum, Edenred hierontaetu ja Eazybreak)

Toimipisteemme sijaitsevat:

  • Kuntomo Zeppelin sijaitsee Kauppakeskus Zeppeliinissä, Zeppeliinintie 1, 90450 Kempele, puhelin: 044 9766 137
  • Kuntomo Linnakangas sijaitsee Kempeleessä Linnakankaalla, Pelaajapolku 3, 90450 Kempele, puhelin: 044 9766 137
  • Kuntomo Limingantulli sijaitsee Oulun Limingantullissa, Alasintie 3-5, 90400 Oulu,
    puhelin: 044 9766 137
  • Kuntomo Toppilansaari sijaitsee Oulun Toppilansaaressa, Toppilansaarentie 3, 90500 Oulu,
    puhelin: 044 9766 137
Varaa aika


KLASSINEN ­-JA
URHEILU­HIERONTA

Klassinen hieronta on hoitomuoto, joka rentouttaa kireitä ja kipeitä lihaksia, lievittää kipua sekä lisää lihasten aineenvaihduntaa. Hieronta myös ennaltaehkäise uusien kireystilojen syntymistä ja pehmentää arpikudosta.

Urheiluhieronnalla pyritään palauttamaan lihaksistoa rasittavasta suorituksesta. Oikeaoppisella lihashuollolla voidaan ennaltaehkäistä vammojen syntymistä ja nopeuttaa jo syntyneiden vammojen parantumista.

Varaa aika


RASKAUSHIERONTA­

Raskaushieronta auttaa naista rentouttamaan kireitä ja kipeitä lihaksia. Raskaudenajan hieronta on myös turvallista koko raskauden ajan. Vauvalle paras kasvualusta on kokonaisvaltaisesti hyvin voiva äiti.

Raskausajan hieronta eroaa klassisesta hieronnasta hieronta-asentojen osalta, jolloin eri asennot huomioidaan raskauden eri vaiheissa. Hieronta voidaan suorittaa asiakkaan istuessa tuolilla nojaten hierontapöydän kasvo-osaan tai hierontapöydällä kyljellään maaten.Käsittely on yleensä myös kevyempää, kuin klassisessa hieronnassa. Kesto on useimmiten 30 – 60 min.

Varaa aika


PURENTALIHAS
HIERONTA­­­

Tämä hierontamuoto sopii erityisesti hampaiden narskuttelijoille ja niskahartia-jännittäjille sekä laulajille ja puhetyötä tekeville. Puremalihashieronta on tehokas hoito, jossa käsitellään pääosin niska-hartia-rintalihas-seutu, kaulan ja pään alue sekä purentalihakset poskien ulko- ja sisäpinnoilta.

Hieronta tehdään kuitenkin aina yksilökohtaisesti sekä asiakkaan omien toiveiden että ongelmakohtien mukaisesti. Jos siis jomottaa, särkee taikka vihloo pään ja hartioiden alueella, mieluummin kokeile kuin kipuile!

Varaa aika


FASCIA­KÄSITTELY

Faskia eli lihaskalvo ympäröi lihaksia ja muita pehmytkudoksia yhdistäen eri kehonosat toisiinsa. Samalla se antaa keholle sen ryhdin ja muodon. Faskiakudos suojaa lihasta, kantaa osan sille tulevasta kuormasta ja toimii voiman välittäjänä lihasten välillä. Faskioilla voi olla suuri merkitys liikkeen- ja voimantuoton toimintahäiriöissä. Kiristävien faskioiden myötä lihakset voivat muuttua heikoiksi ja kömpelöiksi, jolloin myös liikunnassa syntyvien vammojen riski kasvaa.

Faskiakudoksen jännitystä voidaan helpottaa sitä vapauttavilla manuaalisilla tekniikoilla. Faskiakäsittely vähentää kehon jähmeyttä ja lihaskireyttä. Käsittelyllä pyritään vaikuttamaan positiivisesti lihastasapainoon ja kudosten kuormittumiseen.

Faskiatekniikat eroavat klassisen hieronnan tekniikoista. Faskiakäsittely on venytyshierontatyyppistä käsittelyä, jossa hyödynnetään paljon myös asiakkaan omaa aktiivista liikettä apuna. Klassisesta hieronnasta käsittely eroaa myös siinä ettei käsittelyssä käytetä väliaineita (öljyä tai rasvaa). Käsittelyyn lisätään yleensä triggerpistehoito, joka tehostaa rentouttavaa vaikutusta lihaksessa.
Faskiakudoksessa on paljon hermopäätteitä, jotka reagoivat kosketuksen aiheuttamaan paineeseen. Käsittelyn aikana voi tuntua pientä kipua, mutta kipu ei ole käsittelyn tehon mittari. Käsittely pitäisikin tehdä tavalla, joka ei aiheuta haittaavaa kipua.

Varaa aika


DRYNEEDLING (DN), KUIVANEULAUS

kuivaneulaus on länsimaiseen lääketieteeseen perustuvaa akupunktioneuloilla tehtävää hoitoa, jolla voidaan hoitaa monenlaisia tuki- ja liikuntaelin sairauksia. Neuloina käytetään ohuita, steriilejä kertakäyttöneuloja. Neulojen koot vaihtelevat 0,12-0,40 mm paksuudeltaan ja 15-75 mm pituudeltaan.

Dry Needling -hoidossa käsitellään pehmytkudoksessa (myofaskia) sijaitsevia triggerpisteitä (TrP) Tarkoituksena on sammuttaa herkistynyt triggerpiste. DN -hoito stimuloi immuunijärjestelmää paikallisesti (hermopäätteiden stimulointi) ja laukaisee kehon omia paranemisprosesseja. Hoito poikkeaa kiinalaisesta akupunktiosta siten, että akupunktiossa hoidetaan meridiaaneilla eli energiakanavilla olevia akupisteitä. Dry Needling hoidossa ei siis ole akupunktiohoitoa, vaan hoito perustuu triggerpisteisiin.

Triggerpiste (TrP)

Triggerpiste on erittäin herkkä/ärtynyt (hermopääte) tiukassa lihassäikeessä. Nämä ovat yleisimpiä kivun aiheuttajia tuki- ja liikuntaelin vaivoissa. TrP pisteet voivat sijaita kaukanakin varsinaisesta kipualueesta, jolloin puhutaan yleensä heijastekivuista.
TrP pisteet saadaan selville palpaation avulla, jolloin lihaksessa tuntuu kireä säikeistö (lyhentynyt sarkomeeri). Hoidon tavoitteena on vapauttaa lyhentynyt sarkomeeri sekä lisätä paikallista verenkiertoa. Tämän seurauksena lihastonus vähenee ja lihas relaksoituu. Dry Needling hoito yhdistettynä manuaaliseen käsittelyyn tuottaa asiantuntijoiden mukaan tehokkaimman tavan kivun lievitykseen.

Kontraindikaatiot (esteet)

Selvät DN -hoidon kontraindikaatiot (ehdottomat) ovat potilaan neulakammo, potilaan haluttomuus neulahoitoon (pelot, uskomukset), potilaan kykenemättömyys itsenäiseen päätökseen hoidon suhteen, akuutti vamma/vaiva (esim. kudoksessa on tulehdus), kuume, turvotukset (lymfaattinen).

Suhteelliset kontraindikaatioita ovat epänormaali verenvuoto (esim. verenohennus lääkitys), vahingoittunut immuunijärjestelmä, syöpä, HIV, hepatiitti, sydämen läpän vajaatoiminta, heikentynyt vastustuskyky, krooniset sairaudet, verisuonisairaudet, raskaus, lapset, epilepsia, allergiat (esim. metalli), psyykkiset sairaudet.

Varaa aika

HIEROJA YRITYS­KÄYNNILLE

Kuntomon hierojat tekee yrityskäyntejä Oulun alueella. Hierojamme tulevat yrityksenne tiloihin teille sopivana aikana. Mukanamme on kuljetettava hoitopöytä ja muut tarvittavat tarvikkeet. Hierojamme tarvitsee hoitoon soveltuvan siistin ja rauhallisen tilan. Asiakaspalveluumme kuuluu teille valmiiksi lähetettävät ajanvarauslistat, jolloin työntekijöiden ei tarvitse, kuin varata itselle sopiva aika listasta.

Palvelu voidaan laskuttaa kokonaisuudessaan työnantajalta tai työntekijä voi maksaa myös hoidon itse.

Kysy lisää ja sovitaan juuri teidän yritykselle sopiva palvelu!​​​​​​​

OTA YHTEYTTÄ


Aki Vähäsarja

Nimeni on Aki Vähäsarja, ja tarkoituksenani on aina tarjota asiakkaalle yksilöllistä sekä laadukasta hierontaa.

Lue lisää

Heikki Syrjälä

Työssäni yhdistän fysioterapeutin ja personal trainerin osaamistani ja käytän itsestäni leikkimielisesti nimitystä fysio PT.

Lue lisää

Marjo Mikkola

Liikunnallinen Marjo on saanut hierojan oppinsa arvostetusta Tampereen urheiluhierojakoulusta.

Lue lisää

Jaakko Rahkola

Olen Jaakko Rahkola, valmistuin hierojaksi Oulussa kesällä 2016. Jo varhaisessa vaiheessa opiskelua totesin löytäneeni oman alani.

Lue lisää

Jenni Hautala

Olen Pohjanmaalta kotoisin oleva koulutettu hieroja. Unelmatyöhönsä valmistuin Oulun hieroja-akatemiasta 2012 suuntautumisena urheiluhieronta ja siitä saakka olen toiminut hierojan työssä.

Lue lisää

Jenni Suorsa

Urheilullinen ja energinen Jenni on suorittanut hierojan opinnot Vuokatin Urheiluopistossa.

Lue lisää

Piia Vänttilä

Olen Piia Vänttilä, ammatiltani fysioterapeutti. Lisäksi olen koulutettu hieroja ja tällä hetkellä opiskelen myös liikuntaneuvojaksi.

Lue lisää

Nilla Järvensivu

Olen Nilla, vuonna -97 Oulun AMK:sta valmistunut fysioterapeutti. Olen kotoisin Utsjoelta, josta lukion jälkeen ammattiin opiskelun vuoksi pois muuttanut.

Lue lisää

Teemu Aikio

Olen Teemu Aikio, koulutettu hieroja sekä fysioterapeutti. Suoritin hierojan ammattitutkinnon vuonna 2013 Lapin Urheiluopistolla, johon sisältyi myös urheilijan lihashuollon erikoisammattitutkinto. Fysioterapeutiksi valmistuin Oulun ammattikorkeakoulusta 2020.

Lue lisää

Valtteri Haanela

Olen Valtteri Haanela ja valmistuin koulutetuksi hierojaksi Tampereella vuonna 2019.

Lue lisää

Anuliisa Meriläinen

Olen Anuliisa Meriläinen ja valmistuin koulutetuksi hierojaksi Kuopiosta keväällä 2015.

Lue lisää


​​​​​​​Limingantulli

Jaakko Rahkola

Olen Jaakko Rahkola, valmistuin hierojaksi Oulussa kesällä 2016. Jo varhaisessa vaiheessa opiskelua totesin löytäneeni oman alani.

Lue lisää

Jenni Hautala

Olen Pohjanmaalta kotoisin oleva koulutettu hieroja. Unelmatyöhönsä valmistuin Oulun hieroja-akatemiasta 2012 suuntautumisena urheiluhieronta ja siitä saakka olen toiminut hierojan työssä.

Lue lisää

Miia Taskila

Miia on valmistunut hierojaksi Oulussa kesällä 2011 ja fysioterapeutiksi Lapin Ammattikorkeakoulusta jouluna 2014.

Lue lisää

Tuomas Tammilehto

Mukava ja helposti lähestyttävä Tuomas taitaa sekä klassisen-, että urheiluhieronnan.

Lue lisää

Milja Jaatinen

Olen suorittanut hierojan ammattitutkinnon ja urheilijan lihashuollon erikoisammattitutkinnon Vuokatin urheiluopistossa keväällä 2019.

Lue lisää

Olli Huhtala

Vahvinta osaamisaluettani on tuki- ja liikuntaelin peräisten vaivojen kuntoutus sekä erilaisten kiputilojen hoito. Autan sinua myös mielelläni fyysisen harjoittelun suunnittelussa.

Lue lisää

Piia Ratilainen

Olen valmistunut koulutetuksi hierojaksi Oulun Hieroja-akatemiasta 2018.

Lue lisää


​​​​​​​Toppilansaari

Arttu romo

Hei olen Arttu ja valmistunut hierojaksi jyväskylässä vuonna 2019.

Lue lisää

Vesa-Pekka Pasanen

Olen Vesku ja valmistuin koulutetuksi hierojaksi Oulun Hieroja-akatemiasta 2016.

Lue lisää

Tiia Kälkäjä

Olen Tiia Kälkäjä ja valmistuin koulutetuksi hierojaksi Oulun Hieroja-akatemiasta.

Lue lisää

Marianne Hiltunen

Kiinnostuin hierojan ammatista suoritettuani ensin hevoshierojan koulutuksen.

Lue lisää

Linnakangas

Mirjami Oikarinen

Olen otteiltani vahva ja rauhallinen hieroja ja teen työtäni täydestä sydämestä.

Lue lisää

Olli Huhtala

Vahvinta osaamisaluettani on tuki- ja liikuntaelin peräisten vaivojen kuntoutus sekä erilaisten kiputilojen hoito. Autan sinua myös mielelläni fyysisen harjoittelun suunnittelussa.

Lue lisää