Kuntomon Tähtiurheilija Aino Vuorjoki: Katseet kohti uutta kautta

Treenaaminen uuteen kauteen on käynnistynyt, sillä kausi 2021 on nyt takana päin. Kausi loppui SM-viesteihin, minkä jälkeen oli ansaittu ylimenokausi. Ylimenokaudella sai olla pari viikkoa irti treenaamisesta ja tehdä kaikkea, mitä ei yleensä kerkeä. Treenaaminen jatkui syyskuun lopulla, ja nyt katseet käännetään kauteen 2022.


Kausi 2021 ei mennyt odotusten mukaisesti. Alaselkävaivojen lisäksi nilkka alkoi vaivaamaan keväällä. Jouduin pitämään pitkän ajan taukoa juoksemisesta, mikä tietenkin vaikutti treenaamiseen ja sitä kautta juoksukuntooni. Minulta jäi välistä kauden päätavoitteeni eli henkilökohtaiset SM-kisat sekä Kalevan Kisat. Pettymys oli tietenkin suuri, koska koko kauden päätavoite jäi saavuttamatta. Loukkaantumiset ja minulta ohi menneet tärkeät kisat söivät motivaatiotani kesän aikana. Jouduin tosissaan pohtimaan tavoitteitani ja unelmiani urheilun saralla.

Jotain hyvää kaudesta 2021 kuitenkin jäi käteen. Loppukesästä nilkka alkoi kestämään juoksemista ja pääsin osallistumaan SM-viesteihin, jotka tänä vuonna järjestettiin täällä Oulussa. SM-viestit menivät tavoitteiden mukaisesti. Osallistuin 4x100m sileään viestiin ja 4x100m aitaviestiin. Joukkueemme voitti molemmista viesteistä SM-kultaa. Epäonnistuneen kauden jälkeen nämä voitot tuntuivat erityisen hyvältä. Näin kausi 2021 saatiin päätökseen.

Urheilijana joutuu kamppailemaan monenlaisten tunteiden kanssa. Kausi 2021 opetti minulle paljon itsestäni ja oli henkisesti vaikein tähän mennessä. Aloitin syksyllä lukio-opinnot Kastellin urheilulukiossa. On kiva, että koulussa on paljon samanhenkisiä ihmisiä ja meitä yhdistää urheilupainotteinen elämä. On helpottavaa huomata, että muutkin painivat samanlaisten urheiluun liittyvien haasteiden kanssa. Viime kausi opetti minulle, että oikeastaan fyysistä terveyttä vielä tärkeämpää, on henkinen hyvinvointi. Kehittyvänä urheilijana on tärkeää pitää huolta molemmista.

AINO VUORJOKI

Olen Aino Vuorjoki, 15-vuotias pikajuoksija Kempeleestä. Yleisurheilu on minulle rakas laji ja olen harrastanut sitä jo kymmenisen vuotta. Kuntomon palveluista käytän kuntosalia Zeppeliinissä ja hierontapalveluita Zeppeliinissä ja Limingantullissa.

Saavutukset:

  • Suomen ennätys, hallissa 60m (2019)
  • Suomen mestaruus 100m (2019, 2020)
  • Useita SM-mitaleja viesteistä (2019, 2020)

Tavoitteet:

  • Omien ennätysten parantaminen
  • SM-kisoissa menestyminen
  • Pääsy maajoukkue-edustukseen