Seppo Urpilainen

Työskentelen fysiikkavalmentajana, mikä on intohimoni. Valmennusfilosofiani perustuu viimeisimmän tutkimusnäytön hyödyntämiseen, luovuuteen, tinkimättömään asenteeseen ja vuosikymmenien kokemukseen tuloksia aikaansaavasta fysiikkavalmennuksesta. Valmennuksen perustana on aina lajianalyysi.

Olen Seppo ”Sepi” Urpilainen. Peruskoulutukseltani olen fysioterapeutti, myös OMT opintoja tarttui takataskuun työskentyäni USA:ssa vuosia fysioterapeuttina.
Lisäkoulutuksina olen hankkinut mm. personal trainerin ja voimavalmentajan pätevyydet.
Tällä hetkellä työskentelen fysiikkavalmentajana. Valmennusfilosofiani perustuu viimeisimmän tutkimusnäytön hyödyntämiseen, luovuuteen, tinkimättömään asenteeseen ja vuosikymmenien kokemukseen tuloksia aikaansaavasta fysiikkavalmennuksesta. Kaikkien harjoitusohjelmien perustana on aina lajianalyysiin.

Lajianalyysistä selviää minkälaisia ominaisuuksia lajissa tarvitaan, mitkä ovat energiantuottotavat, urheilulajissa tarvittavat lihakset, liikemallit, voimantuottoajat, absoluuttisen ja suhteellisen voiman tarve sekä vammojen ennaltaehkäisyn tärkeimmät kohteet. Tämän jälkeen mietitään yhdessä urheilijan kanssa tavoitteet, käytettävissä olevat aika- ja taloudelliset resurssit sekä realistinen aika tavoitteiden saavuttamiseen.

Valmennuskokemusta minulla on 1990 - luvulta lähtien sekä joukkue- että yksilölajeista. Viime vuosina valmennuksessani on ollut mm. jääkiekkoilijoita, pesäpalloilijoita, lentopalloilijoita, jalkapalloilijoita ja yleisurheilijoita. Minulta löytyy myös VAT, valmentajan ammattitutkinto.

Motto
”Kaiken treenaamisen tulee tukea asettamaasi tavoitetta, muu harjoittelu vain väsyttää turhaan”.