Kuntomo haluaa lisää jääkiekkoilijoita maailman huipulle

Kuntomo on aloittanut hankkeen nuorten jääkiekonpelaajien kehittämiseen kansainvälisiin sarjoihin Pohjois-Amerikassa. Hanke toteutetaan yhteistyössä ELY-Keskuksen kanssa ja on Euroopan unionin osarahoittama.


Jääkiekko pelinä on nopeutunut valtavasti viime vuosina, joten silloin pelaajilta vaaditaan enemmän ja enemmän myös fyysisiä ominaisuuksia. Varsinkin juniorijoukkueissa on aikaisempina vuosina pärjätty pelkällä taidolla jopa B- junioreihin saakka, mutta tämän päivän jääkiekossa se ei enää ole mahdollista. Taidon lisäksi pelaajat ovat entistä nopeampia ja voimakkaampia vastaten nykyaikasen jääkiekon vaatimuksia.

Tämä hanke ratkaisee Pohjois-Amerikan ammattilaisjoukkueiden ja suomalaisten nuorten pelaajien fyysisten vaatimusten väliset erot ja mahdollistaa uusien nuorten suomalaisten pelaajien menestymisen maailman parhaassa jääkiekon ammattilaisliiga NHL (National Hockey League):ssä.



Hankkeen tavoitteena on tarjota NHL-seurojen kautta heidän varaamille suomalaisille nuorille pelaajille lisävalmennusta. Tilastojen mukaan suomalaispelaajat saavat paljon NHL-varauksia, mutta murtautuminen joukkueeseen on tänä päivänä hitaampaa ja vaikeampaa, kuin aiemmin. Syynä tähän on yleisimmin riittämätön fysiikka. Usein pelaaja siirretään ”kehittymään” alempiin sarjoihin kuten AHL (American Hockey League) ja ECHL (East Coast Hockey League), joissa pelaajien tuki kehittymiselle ei ole useinkaan riittävä.

Näissä tilanteissa pelaajalla on mahdollisuus yrittää tehdä vuosien työ yhden – kahden talven & kesän aikana. Samaan aikaan pelipaikoista nousee uusia ikäryhmiä kilpailemaan pelipakoista. NHL joukkueen haasteeksi tulee usein suuren pelaajamäärän kontrollointi ja ohjaus. Tämän ongelman joukkueet tiedostavat ja haluavat siihen tukea pelaajalle omasta kotimaasta.



Hankkeen avulla selvitämme markkinaa eli potentiaalisimpia NHL-joukkueita USA:ssa ja niiden relevantteja yhteyshenkilöitä, kilpailutilannetta ( = nykyinen toimintamalli vammojen kuntoutuksessa) sekä teemme syvennetyn asiakastarpeiden analyysin haastattelemalla avaintoimijoita (NABC-malli).

Hanke alkaa 3.5.2024, hanke kestää kuusi kuukautta ja päättyy 30.11.2024. Tuloksia saamme jo hankkeen aikana, kun NABC analyysi on valmis sekä pääsemme vuoropuheluun tulevien asiakkaiden kanssa. Hankkeen aikana kehitämme jo kuntoutus – ja valmennuspalvelukonsepti ja toimintatapamallin. Pitkällä aikavälillä odotamme tuloksia 6-18kk ajanjaksolla hankkeen päättymisestä.

Hankkeen kokonaisbudjetti on 46 712 eur, josta Euroopan unionin hanketuki on 50%.



Hanke toteutetaan yhteistyössä ELY-Keskuksen kanssa ja on Euroopan unionin osarahoittama.

Hankkeen perustiedot

Toteutusalue: Oulu, Kempele, Pohjois-Pohjanmaa.

Toteutuspaikka: Pelaajapolku 3, 90400 Kempele

Hankkeen toteuttamisaikataulu: 3.5.2024 - 30.11.2024

Hankkeen julkinen nimi: Nuorten jääkiekonpelaajien kansainvälinen kehitysohjelma, Young players international developement program

Kohdemarkkina: USA

Lisätietoja hankkeesta antaa:
Seppo Urpilainen, Markus Seikola, Jussi Lotvonen (etunimi.sukunimi@kuntomo.fi)